Pajun treenipäiväkirja

Pajun (vuonna 2002 syntynyt salukinarttu) treenausta. Josko ykkösistä napsahtaisi tulos tulevaisuudessa...

lauantaina, syyskuuta 30, 2006

Treenausta: Harkkaryhmän treenit 28.9.

Tällä kertaa saatiin rehkiä kunnolla! Sillä aikaa kun koulutusohjaaja valvoi pujottelutreeniä meidät muut jaettiin pieniin ryhmiin joissa toinen ryhmä harjoitteli A:n ja puomin kontakteja ja toinen eri sisäänmenokulmia putkelle. Meinasi ihan namit (jauhelihapihvejä ja frolikkeja) loppua kesken kun tuli niin paljon toistoja! Mutta itse tykkään juuri tämän tyyppisistä harkoista, sillä mikä muu opettaa koiralle paremmin kuin monta onnistunutta toistoa peräkkäin.

Ohjatussa keppiharkassa ohjattiin koira kepeille niin että pysyttiin itse keppien oikealla puolella. Sitten keppien päässä tehtiin valssi vasemmalle samassa linjassa kepeillä olevalle hypylle. Pajun kanssa tämä onnistui hyvin sillä vaikka se on hidas kepeillä se on kuitenkin erittäin varma sisäänmenijä ja pujottelija.

Lopuksi teimme ohjaushaasteellisen radan jossa piti pysyä koiran edellä jatkuvasti, ainoat vaikeudet tässä oli saada Paju lähetettyä putkiin (se ei varsinaisesti lähety). Lisään kuvan kunhan tuo pöytäkone vapautuu kennelpojan käytöstä, sillä rata oli sen verran monimutkainen että kertomalla siitä ei saa kunnon kuvaa siitä miten rata meni.